Adrian Bua IGOPAdrian Bua està interessat en la intersecció de la teoria democràtica, l’economia política crítica i les polítiques públiques. Es centra principalment en la participació pública, la gobernanza participativa i la innovació democràtica. El seu treball anterior es va centrar en el disseny d’institucions participatives i deliberatives. Actualment, està interessat en les polítiques de governança participativa i el paper de la participació en la (de)democratització i el canvi social més ampli dins del capitalisme.

Adrian es va unir a l’IGOP l’any 2023 com a becari Marie-Curie, per a investigar la política d’estabilitat i canvi del règim urbà durant l’onada del Nou Municipalisme español, 2015-2019. Durant la seva estada a l’IGOP també treballarà en el Proyecto Horizonte INSPIRE (Espais interseccionals de Participació: Inclusives, Resistents, Integrats) com a co-investigador treballant en l’economia política de la democràcia participativa.

Anteriorment, va ser professor de Política Urbana al Centre for Urban Research on Austerity (CURA) (Universitat De Montfort), així com a investigador a la New Economics Foundation, ambdós al Regne Unit. En aquests llocs va treballar en projectes de recerca sobre la governança urbana de la austeritat (con col·legis del IGOP), el desenvolupament econòmic local dirigit per la comunitat i la participació en el disseny de polítiques socials. A CURA també va dissenyar i dirigir cursos sobre Govern i Empresa i Història de la Democràcia.

Adrian és doctor en Ciències Polítiques per la Universitat de East Anglia (Regne Unit), on també va impartir classes de Teoria Democràtica, Mètodes Qualitatius i Teoria Social i Política.

Recentment Adrian ha coeditat (amb la Dra. Sonia Bussu) un llibre titulat “Reclaining Participatory Governance: Social Movements and the Reinvention of Democratic Innovation”, per a Routledge, que reflecteix molts dels seus futurs interessos d’investigació.

Adrian ha publicat en destacades revistes com:

 

CONTACTE

Correu: adrian.bua@uab.cat
Twitter: @adrianbua
Web: –
Portal Recerca UAB: https://portalrecerca.uab.cat/en/persons/adrian-bua-roberts
ORCID
https://orcid.org/0000-0002-5015-9605
Google Scholar Citations: https://scholar.google.com/citations?user=p8lRdkIAAAAJ&hl=en

 

ÀREES D’INTERÉS

Democràcia participativa i deliberativa, Estudis urbans, Economia política crítica, Polítiques públiques, Mètodes qualitatius.

 

PROJECTES RELLEVANTS

  • The Politics of Urban Regime Change in the Spanish New Municipalist Wave (Marie Sklodowska Curie Actions)
  • INSPIRE: Intersectional Spaces of Participation: Inclusive, Resilient, Embedded (Horizon)

 

PUBLICACIONS DESTACADES

  1. Bua, A. and Davies. JS. (2022) “Understanding the Crisis of New Municipalism in Spain: the Struggle for Urban Regime Power in A Coruna and Santiago de Compostela”, Urban Studies, Vol. 60, (11): 2054-2072
  2. Bua, A.  and Bussu, S. (2021) “Between Governance-Driven Democratisation and Democracy-Driven Governance: explaining changes in Participatory Governance in the Case of Barcelona”, European Journal of Political Research, Vol 60, (3): 716-737
  3. Bua, A. (2017). “Scale and Policy Impact in Participatory-Deliberative Democracy: Lessons from a Multi-Level Process”, Public Administration, Vol. 95, (1): 160-77.