Josep Lluís Espluga IGOPPep Espluga és Doctor en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, Màster en Prevenció de Riscos per la Universitat Politècnica de Catalunya. Professor Agregat del Departament de Sociologia de la UAB, investigador de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP), membre del grup Globalització, Educació i Polítiques Socials (GEPS) i col·laborador del Grup de Recerca sobre Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització (ARAG-UAB). Coordina la Diplomatura de Postgrau en Dinamització Local Agroecològica (IGOP & ICTA) i el Minor en Desenvolupament Sostenible i Ciutadania Global de la UAB. Anteriorment ha estat becari al Departament d’Urbanisme de l’Istituto Universitario di Architettura di Venezia (Università degli Studi di Venezia), investigador del Centro Nacional de Condiciones de Trabajo (INSHT), i investigador visitant a l’Institute for Studies of Science, Technology and Innovation – ESRC Innogen Centre (University of Edinburgh). Les seves línies de recerca es centren en una aproximació sociològica a les relacions entre salut i treball, territori i medi ambient i més específicament, sobre la percepció social dels riscos tecnològics i sobre els conflictes socioambientals.​

CONTACTE

Correu: joseplluis.espluga@uab.cat
Twitter: @esplugatrenc
Web:
Portal Recerca UAB: https://portalrecerca.uab.cat/en/persons/jose-luis-espluga-trenc-3
ORCID
: https://orcid.org/0000-0002-5058-2411
ResearchGate Citations: https://uab.academia.edu/JosepEsplugaTrenc

ÀREES D’INTERÉS

Aproximació sociològica a les relacions entre salut i treball, territori i medi ambient i la percepció social dels riscos tecnològics i sobre els conflictes socioambientals.

3 PUBLICACIONS DESTACADES

  1. Influence on the implementation of biosecurity measures in dairy cattle farms: Communication between veterinarians and dairy farmers. Moya, S., Chan, K. W. R., Hinchliffe, S., Buller, H., Espluga, J., Benavides, B., Diéguez, F. J., Yus, E., Ciaravino, G.Casal, J.Tirado, F. & Allepuz, A.1 May 2021In: Preventive Veterinary Medicine. 190p. 105329 10 p., 105329.

  2. Local Agri-Food Systems as a Cultural Heritage Strategy to Recover the Sustainability of Local Communities. Insights from the Spanish Case. Espluga-Trenc, J., Calvet-Mir, L., López-García, D., Masso, M. D., Pomar, A. & Tendero, G., 28 May 2021In: Sustainability.

  3. The emergence of mistrustful civic vigilance in Finnish, French, German and Spanish nuclear policies: ideological trust and (de)politicization. Lehtonen, M., Prades, A., Espluga, J. & Konrad, W., 14 Aug 2021In: Journal of Risk Research. 19 p.