Sessió 17.
Polítiques per a la infància vulnerable

 

Objectius:

La inversió en la primerenca infància és un camp d’intervenció de política pública cada cop més important. En un context d’augment de les desigualtats econòmiques i la segregació social i de canvis profunds en els sistemes productius i de formes de vida, els estats de benestar s’enfronten a la necessitat de reformes profundes que posin l’èmfasi en la capacitació individual, la igualtat d’oportunitats i la transversalitat. Les polítiques d’atenció a la infància vulnerable estan en l’eix d’aquesta nova filosofia de la inversió social.

En aquesta sessió tractarem aquest àmbit de polítiques amb el focus posat en els serveis de l’àmbit municipal i autonòmic. Reflexionarem sobre casos de bones pràctiques que puguin ser extrapolables i sobre allò que pugui aportar al disseny de polítiques destinades a la infància i les famílies en diferents nivells de govern.

L’entrada és lliure.

Data: Dimarts, 12 de desembre, a les 4 de la tarda

Lloc: Escola de l’IGOP – Urrutia, 17 – Barcelona. Telf. 93 407 62 03

 

…………………….

ponentsPONENTS:

Presentació i coordinació: Margarita León (IGOP-UAB)

 

Participants:

  • Mikel Gurbindo (Responsable de la Subdirecció de Família i Menors del Govern de Navarra). “Model i senyes d’identitat del II Pla Integral de Suport a la Família, la Infància i l’Adolescència a Navarra 2017-2023”.
  • Alba Castejón (Departament de Pedagogia Sistemàtica i Social de la UAB). “Desigualtat i escola”.
  • Eloi Mayordomo (Tècnic de polítiques socials especialista en Infància). “Polítiques per a la infància vulnerable des del món local”.

Idioma de la sessió: castellà

 

…………………….

materialsMATERIALS DE LA SESSIÓ:

…………………….

videoVÍDEO DE LA SESSIÓ