Els dies 11, 12 i 13 de març tindran lloc a Barcelona les jornades: Economies Col·laboratives Procomuns: Polítiques, Tecnologies i Ciutat per a les Persones organitzades pel  projecte europeu P2Pvalue amb els seus membres locals Dimmons recerca en procomu al IN3-UAB i IGOPnet.cc a la UAB,  Barcelona Activa a través de la nova Àrea d’Altres Economies i Proximitat, i BarCola – nodo d’economia col.laborativa  i producció procomú.

L’Economia Col.laborativa Procomu es refereix a un model de producció emergent basat en la col.laboració de comunitats de persones contribuïdores que a partir de plataformes digitals, desenvolupen un recurs comú de propietat compartida i que es fa accesible com un be public. Els casos “clàssics” i de gran èxit son el programari lliure (que domina per sobre del programari privatiu a molts camps de programari) i Viquipèdia.La producció procomú s’està expandint no només a àrees amb un fort component de coneixement o de caràcter immaterial, sino tambè a  producció material com maquinaria (FabLabs, Open Source Ecology), allotjaments (couchsurfing) o divises (monedes locals). Més recentment, també hem vist l’aparició i creixement de models híbrids que presenten lògiques d’organització similars, basades en principis de col·laboració, però privatitzant-ne d’altres. És el cas de la producció entre iguals de base corporativista com Uber o Airbnb.

Així doncs, a través d’aquesta trobada es pretén posar de manifest la rellevància d’aquest model Procomú de l’Economia Col·laborativa, així com proposar el co-disseny de polítiques públiques per promocionar-lo i avançar propostes tècniques per a la construcció de plataformes col·laboratives.

De manera concreta i durant els  tres dies  de treball col·lectiu es pretenen abordar el següents objectius:

  • Ressaltar la rellevància del model procomú dins l’economia col·laborativa, i projectar internacionalment la importància de la producció orientada al Procomú a Barcelona i Catalunya.
  • Obrir el debat sobre quin model a impulsar des de les administracions públiques (procomú/local/cooperativista versus corporatiu/deslocalitzat/privatiu), generant una Carta de recomanacions polítiques, que pugui ser traslladada al Pla d’Acció Municipal (PAM) de l’Ajuntament de Barcelona i a la consulta de la Comissió Europea.
  • Proporcionar directrius tècniques per a la construcció de programari obert i descentralitzat.

L’esdeveniment s’estructura en dos eixos temàtics que inclouen taules rodones, tallers, debats i activitats obertes al voltant de les següents àrees principals: Polítiques Públiques i tecnologies descentralitzades per l’economia col·laborativa procomú. Per veure el programa i tenir més informació de l’esdeveniment: procomuns.net


Economies Col·laboratives Procomuns: Polítiques, Tecnologies i Ciutat per a les Persones

11, 12 i 13 de març de 2016

Barcelona Activa

(Carrer Llacuna, 162-164, 08018 Barcelona)
La participació està oberta però limitada a 120 places!
Inscriu-te i fes una proposta per al programa.

Contacte :

Telèfon: (+34) 648 877 748
Email: info@dimmons.net
Identi.ca: procomuns@fmrl.me
Twitter: @procomuns
Facebook: Procomuns

Esdeveniment co organitzar per:

Comissionat d’Economia Cooperativa, Social, Solidària i Consum a través de l’Àrea d’Altres Economies de Barcelona Activa i juntament amb BarCola – Grup de treball sobre economia col·laborativa i producció procomú a Barcelona, i el projecte europeuP2Pvalue  (grups locals Dimmons @ IN3-UOC & IGOPnet.cc @ UAB).

Col·laboren:

Guifi.net, Goteo, Pangea, Free Knowledge Institute (amb Digital DIY project), els projectes Reutilitza.cat i eReuse.org, Amical Wikimedia, i OuiShare, entre d’altres.