Dimarts 29 de novembre, parlem sobre segregació i solidaritat, a partir del llibre ¿Vidas segregadas? Reconstruir Fraternidad, al Palau Macaya

Transiten avui les nostres vides per esferes quotidianes de segregació? La fragilitat dels escenaris compartits, debilita les bases de construcció d’un nou projecte igualitari? La relació entre desigualtats socials i segregació espacial és intensa i rellevant. Però no és directa ni automàtica, sinó intervinguda per dinàmiques i polítiques públiques diverses.

El proper dimarts 29 de novembre, a partir de les 18.30 hores i fins les 20 hores, ens proposem respondre, de forma col·lectiva, a aquestes preguntes, en la jornada de debat “Vides segregades. Reconstruir fraternitat”, que tindrà lloc al Palau Macaya (Passeig Sant Joan 108. Barcelona). La trobada es podrà seguir exclusivament, de forma presencial.

El debat s’iniciarà, a partir del llibre “¿Vidas segregadas? Reconstruir fraternidad”, coordinat per Ricard Gomà i Ismael Blanco. Aquesta publicació coral analitza pràctiques culturals i espais educatius excloents, esferes separades d’atenció sanitària segons nivells de renda i desigualtats urbanes en alimentació saludable. La mirada sobre aquest conjunt de dimensions ofereix el mosaic de la segregació. En la jornada, especialistes en algunes d’aquestes dimensions, faran propostes orientades a lluitar contra la segregació, articulant igualtat amb fraternitat.


Programa de la jornada de debat

18:30 hores
Benvinguda i presentació. Oriol Nel·lo(UAB)

18.35 hores
Vides segregades? Reconstruir fraternitat
Ismael Blanco (UAB) i Ricard Gomà (IERMB-UAB)

18.50 hores
La segregació educativa
Sheila González (UAB)

19.00 hores
La segregació en l’accés a l’alimentació saludable
Elena Domene (IERMB-UAB)

19.10 hores
La segregació residencial i els recursos municipals
Joan Checa (IERMB-UAB)

19.20 hores
Torn de preguntes i diàleg amb les persones assistents

 


INFORMACIÓ PRÀCTICA