Alice Lancien PhD IGOPAlice Lancien és candidata (2018) al programa de doctorat Política, polítiques i relacions internacionals, Universitat Autònoma de Barcelona (IGOP), en supervisió conjunta internacional amb Université Paris Nanterre (UMR 7218-LAVUE ). És Màster en Ciències Socials i Urbanisme per l’Institut d’Urbanisme de París i Llicenciada en Arquitectura per l’École nationale supérieure d’architecture de Marsella (França). La seva recerca doctoral està dirigida per la Dra. Marie-Hélène Bacqué (Université Paris Nanterre) i pel Dr. Ismael Blanco (UAB) i se centra en estudis de casos a París i Barcelona. La seva recerca pretén entendre quin paper juguen els joves a l’espai públic en un context de transformacions urbanes. Ha estat investigadora convidada a l’École des hautes études hispaniques et ibériques (Casa de Velázquez, Madrid) del 2019 al 2021. Del 2010 al 2018 ha estat treballant com a urbanista especialitzada en participació ciutadana dins de la cooperativa Raons Públiques Sccl i com a comunitat. Agent de xarxa del Pla Comunitari de Barcelona del municipi de Roquetes. De fet, és professora associada de ciències socials a l’École nationale supérieure d’architecture de Marsella (França).

CONTACTE

Correu: alice.lancien(at)alumni.casadevelazquez.org 
Twitter: https://twitter.com/alice_lancien
Web:
Portal Recerca UAB:
ORCID
: https://orcid.org/0000-0002-6501-365X

ÀREES D’INTERÉS

Ciutadania urbana, joventut, polítiques públiques i espais públics.

PROJECTES

  • POP-PART « Les quartiers populaires au prisme de la jeunesse », financiado por Agence nationale de la recherche (Francia), 2018-2022. https://jeunesdequartier.fr/
  • TRYSPACES « Transformative youth spaces », partnership internacional de investigación, financiado por Institut national de la recherche  scientifique (Canada), 2018-2024. https://tryspaces.org/

PUBLICACIONS

  • Lancien Alice, « Une place à prendre ? Les « jeunes » dans les espaces publics d’un quartier en gentrification », Agora débats/jeunesses, 2023, nº93, à paraître.

  • Lancien Alice, « Modeler Barcelone, palimpseste historique de la capitale catalane », Métropolitiques, mai 2020.

  • Lancien Alice, « Entretien – Urbanisme et régénération de l’habitat à l’épreuve de l’action communautaire dans les quartiers populaires. Le Pla de Barris dans le quartier de Roquetes à Barcelone », Sud-Ouest européen. Revue géographique des Pyrénées et du Sud-Ouest, 2018, no 46, p. 111‑117.