caesen

Curs sobre governança urbana i polítiques de ciutat

Curs sobre governança urbana i polítiques de ciutat

Governança urbana i polítiques de ciutat

Activitat: Curs Escola d’Hivern de BarcelonaGov.
Dates: 23, 24 i 25 de gener de 2019.
Lloc: Universitat Pompeu Fabra (Campus Ciutadella)

Coordinació acadèmica: Ismael Blanco i Yunailis Salazar (Institut de Govern i Polítiques Públiques – UAB).
Data límit d’inscripció ampliada a 18 gener de 2019 (10 últimes places)

Places disponibles: 100.
Informació i consultes: yunailis.salazar@uab.cat


Inscripció i preus

Els preus varien en funció del perfil de l’inscrit/a

Perfil General: 150 eur les 3 jornades o 60 eur per jornada

Estudiants de grau i postgrau: 75 eur les 3 jornades o 30 eur per jornada

Pack Matins: (23, 24 i 25): 90 eur (perfil general) o 45 eur (estudiants de grau / postgrau)
Pack tardes (23, 24 i 25): 90 eur (perfil general) o 45 eur (estudiants de grau / postgrau)

Enllaç al formulari d’inscripció: http://bit.ly/InscripcionGobernanzaUrbana

 


Us presentem un curs de tres dies per tal de reflexionar, intercanviar experiències i debatre al voltant de la producció de polítiques públiques a les ciutats.

Contrastarem l’experiència de Barcelona amb la d’altres ciutats de l’estat espanyol i d’arreu del món per tal de reflexionar sobre les oportunitats i els reptes que suposen les relacions público-privades i público-comunitàries en el procés de producció de les polítiques urbanes.

L’activitat es desenvoluparà al llarg de 3 dies, cadascun dels quals es dividirà en dues sessions (de matí i de tarda) articulades al voltant d’un eix temàtic concret: 1) gestió pública en el context de la governança plural; 2) governança metropolitana i desigualtats socials; 3) ciutat i globalització; 4) ciutats intel·ligents i empresarialisme urbà; 5) democràcia participativa i dret a la ciutat; 6) moviments socials i veïnals: economia social i comuns urbans.

Al llarg de les sessions es compaginaran tres tipus d’activitats: 1) Conferències magistrals a càrrecs de persones de gran renom en les matèries tractades; 2) Seminaris a càrrec d’experts i de persones de referència en el seu àmbit professional; 3) Taules rodones per a la presentació i el contrast d’experiències de Barcelona amb altres ciutats.

Programa

Pots descarregar-te el programa en aquest enllaç (CAT)


Dia 1 / 23 de gener

Matí: Del govern local a la governança urbana: reptes per a la gestió pública.

Amb Vivien Lowndes (Institute of Local Government Studies INLOGOV, RU); Jacint Jordana (UPF-IBEI); Miquel Salvador (UPF); Laura De Caralt (Ajuntament de Barcelona); Gala Pin (Ajuntament de Barcelona), Nacho Murgui (Ajuntament de Madrid) i María Oliver (Ajuntament de València).

Tarda: Governança metropolitana

Amb Enzo Mingione (Università degli Studi di Milano-Bicocca); Maite Pérez (IERMB); Oriol Estel·la (PEMB); Mariona Tomàs (UB); Ricard Gomà (IERMB – IGOP), Agustín Hernández Aja (Universidad Politécnica de Madrid), Angelino Mazza (Università degli Studi di Napoli Federico II) i Charlotte Vorms (Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne).

 

Dia 2 / 24 de gener

Matí: Ciutat i globalització: el món a les ciutats i les ciutats en el món.

Amb Eva García Chueca (CIDOB); Robert Kissack (IBEI); Lorenzo Gabrielli (UPF); Jaime Palomera ((IGOP UAB – La Hidra Cooperativa); Oriol Nel·lo (UAB), Luis Romero (Universitat de València) i Helena Cruz (IGOP – IERMB).

Tarda: Ciutats intel·ligents, innovació social i digital

Amb Carles Ramió (UPF); David Sancho (UPF); Marc Pradel (UB); Ricard Espelt (UOC); Pilar Conesa (Smart City Expo), Anna Majó (Ajuntament de Barcelona), Manu Fernández (Investigador y consultor).

 

Dia 3 / 25 de gener

Matí: Democràcia participativa i dret a la ciutat.

Amb Hilary Wainwright (Transnational Institute, RU); Arnau Monterde (Ajuntament de Barcelona – UOC); Carol Galais (UAB); Yanina Welp (University of Zurich); Fernando Pindado (Ajuntament de Barcelona), Ernesto Ganuza (CSIC), Patricia Martínez i Delicia Aguado (Aradia Cooperativa).

Tarda: Moviments socials i veïnals: economia social i comuns urbans.

Amb Jonathan S. Davies (De Montfort University, RU); Ana Muñoz (Coopolis); Ana Méndez (The University of Sheffield, RU); Igor Calzada (University of Oxford, RU); Sandra Ezquerra (UVic), Quim Brugué, (UdG) i Claudia Delso (Ayuntamiento de A Coruña).

By IGOP

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies