[vc_row el_position=”first last”] [vc_column width=”2/3″] [vc_column_text el_position=”first”]

Amb un gran èxit d’assistència IGOPnet.cc i P2PFoundation, amb  el suport del CCCB, va presentar el projecte P2Pvalue: Producció col.laborativa en xarxa (finançat per la Comissió Europea CAPS call).

Va moderar la taula Marco Berlinguer (Universitat Autònoma de Barcelona, IGOPnet.cc), amb la participació de Mayo Fuster Morell (Universitat Autònoma de Barcelona, IGOPnet.cc), Primavera de Filippi (CNRS París, Berkman Center), Samer Hassan (Universitat Complutense de Madrid) i Adam Arvidsson (Universitat de Milà).

En el debat posterior es va parlar de com P2Pvalue mapejarà projectes de producció col.laborativa en xarxa, de com definirà una sistemàtica per identificar-los, si podrà el.laborar definicions adequades de conceptes com “comunitat” o “valor” i si efectivament aconseguirà dissenyar una plataforma ideal, definir-ne les característiques per a introduir-les a una plataforma nova.

///////////////////////////

Convocatòria

Project P2PEns plau convidar-vos a participar a la presentació del projecte P2Pvalue (#p2pvalue) el 22 de gener de 2014 a l’auditori del CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona), de 18 a 21 de la tarda, i amb un “meet up” posterior al Bar del CCCB.

[/vc_column_text] [vc_column_text el_position=”last”]

P2Pvalue es un europeu projecte del que IGOPnet (àrea sobre Internet, política i commons a l’IGOP) es el partner portant endavant la recerca empírica en torn a les preguntes: Com funciona el valor en les formes organitzatives emergents? Quines condicions afavoreixen la producció col•laborativa en xarxa? Què distingeix el procomú de les organitzacions jeràrquiques i mercantils tradicionals?.

La Common based peer production o producció procomú entre iguals és un model emergent i innovador de producció en el qual l’energia creativa d’un gran nombre de ciutadans i ciutadanes es coordina, generalment, amb el suport d’una plataforma digital –fora dels paràmetres de l’organització jeràrquica tradicional– per donar com a resultat la provisió pública de recursos procomuns. D’aquesta manera s’han construït projectes tan coneguts com Linux, Viquipèdia, SETi o Open Street Map, etc. i fa poc s’està expandint a moltes altres àrees d’activitat, com la ciència ciutadana, el disseny de productes, la gestió d’espais comuns i les fonts de dades obertes. El projecte P2Pvalue parteix d’un exercici de mapatge de la difusió i hibridació de la producció entre iguals, i investiga les condicions que afavoreixen la creació col•laborativa, així com la lògica del valor d’aquestes formes emergents. Els resultats de la recerca serviran per al desenvolupament d’una plataforma digital basada en arquitectura descentralitzada i el disseny de polítiques públiques que promoguin el procomú.

En l’esdeveniment de presentació tindra lloc una taula rodona internacional amb membres del projecte europeu, i una abundant representació d’experiències locals, en què es debatran els eixos inspiradors del projecte i es presentaran les primeres reflexions i instruments generats. La sessió és oberta i gratuïta i pretén ser, a més, una invitació a participar-hi i un espai de trobada amb les comunitats locals P2P.

TAULA RODONA

  • Presentació de la taula, per Marco Berlinguer (IGOPnet.cc)
  • «La governabilitat de la producció col•laborativa en l’entorn digital», per Mayo Fuster Morell (Berkman Center; Universitat Autònoma de Barcelona IGOPnet.cc, Fundación Capítulo Español Open Knowledge, Amical Viquimedia).
  • «Els desafiaments legals al voltant de la producció col•laborativa», per Primavera de Filippi (CNRS París, Berkman Center).
  • «El valor en les economies de col•laboració», per Adam Advisson (Universitat de Milà, autor de The Ethical Economy. Rebuilding Value after the Crisis).
  • «Tecnologies descentralitzades per donar suport als digital commons», per Samer Hassan (Universitat Complutense de Madrid).

19.30 h // Debat.

Comentaristes: Joan Subirats (IGOP-UAB, P2Pvalue), Albert Cañigueral (OuiShare), Javier Creus (OKFN), Nuria Alabao (Fundación de los Comons), Enric Senabre (Junta P2Pvalue), Ignasi Capdevila, Chris Pinchen i Karthik Jayaraman (P2P Foundation), Juan Pavón (Universitat Complutense de Madrid), Amical Viquipedia, entre d’altres. Altres participants en el projecte P2PValue: Ruben Martinez, Jorge Salcedo i Monica Garriga (IGOPnet.cc), David Rozas (Drupal, Universitat de Surrey), Alessando Gandini (Universitat de Milà), Pablo Ojanguren, Antonio Tenorio, Antonio Tapiador i Javier Arroyo (Universitat Complutense de Madrid).

21 – 23.00h L’acte continuarà al bar del CCCB amb un piscolabis i espai de networking entre les comunitats locals P2P. S’hi presentarà el directori i el mapa de producció procomú.

[/vc_column_text] [/vc_column] [vc_column width=”1/3″] [vc_column_text el_position=”first”]

presentacio-P2P 2324

NOVETAT

El canal 2324 de TV3 ha dedicat un reportatge al projecte P2Pvalue on han participat els recercadors d’IGOPnet Mayo Fuster i Rubén Martínez.

Reportatge 2324:
Veure Video del Reportatge

[/vc_column_text] [vc_column_text el_class=”fonsgris”]

Dia: 22 gener
Hora: 18 a 21h

Videos de l’acte: CCCBLab

Lloc: CCCB – Montalegre, 5 – 08001 Barcelona. Sala Auditori.

Info esdeveniment:

http://igopnet.cc/ca/p2pvalue-barcelona/

Contacte: igopnet@lists.contrast.org

…………………………..

Esdeveniment organitzat pel projecte P2Pvalue (finançat per la Comissió Europea CAPS call), IGOPnet.cc i P2PFoundation, i el suport del CCCB. El meet up s’organitza en col·laboració amb el Capítol Espanyol de la Open Knowledge Foundation.

[/vc_column_text] [vc_column_text el_position=”last”]

Amb el suport de:

P2P-foundation P2P-valueCCCB

[/vc_column_text] [/vc_column] [/vc_row]