Llibre IGOP ciudades y pueblosUs presentem el volum “Ciudades y pueblos que puedan durar” que ha coordinat Ramon Canal i recull el coneixement generat els darrers anys per l’IGOP en matèria de polítiques locals.

Creiem que la superació de la crisi passa per reforçar la dimensió local, dotant-la de major autonomia i recursos donat que la socialització de les noves generacions, la integració de la diversitat, la protecció de l’entorn, la innovació cultural i la generació i distribució de la riquesa es juguen en els vincles que la proximitat genera i reforça.

El volum recull 22 capítols, amb aportacions d’autors com Joan Subirats, Quim Brugué, Marc Parés, Gemma Galdón, Ramon Canal, Oscar Rebollo i un llarg etc… Les intervencions s’estructuren en 5 grans blocs que engloben diferents aspectes de la dimensió local:

  1. Cambiar las relaciones con el territorio y los recursos naturales
  2. Cambiar la manera de producir y de consumir
  3. Cambiar la manera de entender y utilizar el espacio compartido
  4. Cambiar la manera de proteger e incluir
  5. Cambiar las formas de gobernar.

…….

Ramon Canal (Ed.);Ciudades y Pueblos que puedan durar. Políticas locales para una nueva época. Barcelona: Icaria (Academia, política, nº 143), 2013.

A l’enllaç podeu descarregar-vos l’index i la introducció del llibre: WEB