‘Why should public authorities support self-organised housing?’

Seminari Urgocis (IGOP) -en anglès-
18/03/2019 – 11h
Edifici MRA, 1a planta.
Campus UAB, 08193 Bellaterra


L’experiència recent del Pla de Dret a l’Habitatge 2016-25 a Barcelona, ​​mitjançant la qual el sòl públic ha estat posat a disposició de les cooperatives per un període d’arrendament per a 75 anys, ha demostrat el valor del suport públic per als grups de la societat civil en l’ampliació de l’oferta d’habitatge assequible. Aquesta presentació es remunta a aquest exemple positiu per explorar els principals motius pels quals les autoritats públiques han recolzat l’habitatge autoorganitzat en diferents contextos i per què sovint aquest suport no es manté. Proporciona una tipologia de mesures de suport i termes i condicions associades i explora l’impacte que aquests tenen en els grups autoorganitzats. Es discuteix el paper clau que tenen les organitzacions de parcs i infraestructures en la mediació entre autoritats públiques i grups autoorganitzats. La presentació pretén identificar els arguments més convincents per al suport públic i identificar elements essencials de suport que poden ser transferibles entre diferents contextos. Introdueix el projecte CoSupport que té com a objectiu promoure la transferència d’aprenentatge en aquests temes amb especial èmfasi en els contextos del sud d’Europa.

David Mullins

és professor emèrit de Política d’Habitatge a la Universitat de Birmingham i professor visitant a Trinity College Dublin. És fiduciari del Regne Unit Cohousing Trust, membre del grup directiu de Birmingham Community Homes i membre del comitè en Birmingham Cooperative Housing Services. La seva recerca sobre habitatge dirigit per la comunitat ha inclòs treballs en habitatges buits amb Self-Help Housing.Org (2008-15), coeditant un número especial de la Revista Internacional de Política d’Habitatge sobre Participació Autònoma i Societat Civil en l’habitatge (2018 ) i organitzant la Conferència d’Esperança d’Habitatge de Birmingham al juliol de 2018.