Maria Monica Salazar IGOPMaria Monica és doctoranda a l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP). Està cursant el seu doctorat en el Programa de Ciències Polítiques, Administració Pública i Relacions Internacionals per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Llicenciada en Govern i Relacions Internacionals, té un Màster en Urbanisme per la Universitat de Nova York i un Màster en Polítiques Públiques per la Universitat Externado de Colòmbia. La seva investigació actual aborda el disseny institucional, la distribució de competències i l’eficiència de les polítiques públiques a nivell metropolità i local. Maria Monica té més de 10 anys d’experiència professional en polítiques públiques, desenvolupament territorial, qüestions urbanes i desenvolupament internacional. També té més de 6 anys d’experiència docent a nivells de grau i màster a Colòmbia i als EUA en temes de planificació del desenvolupament i disseny de polítiques públiques.

ÀREES D’INTERÉS

Polítiques públiques, administració pública, urbanisme, coordinació multinivell

3 PROJECTES RELLEVANTS

  • Evolution of the municipal strategy on irregular settlements in Barcelona. A Project develop by the Institute of Government and Public Policies (IGOP) at the Autonomous University of Barcelona (UAB)  for the  Sindic de Greuges de Barcelona.

3 PUBLICACIONS DESTACADES

  1. Salazar Tamayo, M. M., & Julio Estrada, J. D. (2022). Planning gaps: unexpected urban expansion in five Colombian metropolitan areas. Buildings and Cities3(1), 725–744. DOI: http://doi.org/10.5334/bc.240
  2. Salazar Tamayo, M., Saavedra Mercado, V., Puyana, R., Reyes, C. F., & Carriazo Osorio, F. (2022). Diagnóstico y Recomendaciones sobre el Ordenamiento Territorial en Colombia. Propuestas para el Cumplimiento del Acuerdo de Paris. Fedesarrollo. https://www.repository.fedesarrollo.org.co/handle/11445/4261
  3. Salazar Tamayo, M. M., & Julio Estrada, J. D. (2020). Vivienda y entornos dignos e incluyentes: la ambiciosa apuesta del Plan Nacional de Desarrollo 2018-2022: “Pacto por Colombia, pacto por la equidad” que aún no despega. En: Estrada, J. Anuario Seguimiento y Análisis de Políticas Públicas 2020 Universidad Externado de Colombia. https://publicaciones.uexternado.edu.co/gpd-anuario-seguimiento-y-analisis-de-politicas-publicas-2020-23576227.html
  •