caesen

Et convidem a formar part de l’equip de Recerca – Acció Participativa a centres educatius

Et convidem a formar part de l’equip de Recerca – Acció Participativa a centres educatius.

S’obren les inscripcions per a la formació gratuïta i les pràctiques a centres educatius del curs 2017/2018.

 

Alumnat Mestre MoreraFOTO: Presentació dels resultats de la Recerca – Acció Participativa “Els mitjans de comunicació i el barri de Ciutat Meridiana” a l’Escola Mestre Morera. 14 de juny de 2017.

 

L’Escola de l’IGOP està impulsant des de fa quatre anys el Projecte Recerca – Acció  Participativa a diversos centres educatius del Districte de Nou Barris.

L’inici del Projecte ens situa a l’Escola Mestre Morera de Ciutat Meridiana, i durant el curs 2016/17, amb el suport i col·laboració del Districte de Nou Barris, hem ampliat l’experiència a 2 centres educatius més: L’Escola Antaviana i l’Institut – Escola Turó de Roquetes, ambdues del barri de Roquetes. Al proper curs, 2017/18, s’afegeix a la proposta l’Escola Àgora, del barri de La Guineueta.

L’objectiu principal del Projecte és acompanyar als centres eductius en el vincle amb els seus territoris i comunitats properes, així com la voluntat de generar consciència crítica i reflexió entre les i els estudiants de primària i secundària.

Per fer-ho realitzem una recerca social on l’equip d’investigació el formem persones vinculades a l’IGOP i l’alumnat d’aquests centres educatius. Junts recorrem totes les fases d’una investigació i presentem els resultats obtinguts a la comunitat, amb la intenció de poder fer una acció per fer front a la situació estudiada i treballada.

L’alumnat amb el qui hem treballat és el que cursa cicle superior de primària (sobretot 6è) i el primer cicle d’ESO (1r d’ESO).

 

El desenvolupament d’aquesta experiència fins al moment ha estat possible gràcies a l’alumnat del Màster en Polítiques Socials i Acció Comunitària de l’IGOP i també a moltes persones que s’han vinculat al Projecte a través de la inscripció online.

Enguany, a l’ampliar el número d’escoles on treballarem, ampliarem també els equips de treball amb persones que formarem de manera gratuïta des de l’IGOP, acompanyarem en el desenvolupament de les seves pràctiques i atorgarem una certificació d’haver participat en el curs desenvolupat des de l’Escola de l’IGOP.

 

Recercadors en accióFOTO: Recercadores i recercadors de l’Escola Mestre Morera de Ciutat Meridiana en acció.

 


Informació bàsica sobre el desenvolupament de la formació i pràctiques

Destinataris: El curs està adreçat a persones interessades en conèixer noves metodologies educatives i  en la vinculació Escola – Comunitat.

Persones vinculades a entitats del lleure o professionals de l’àmbit educatiu (tindran prioritat persones vinculades al territori de Nou Barris)

Places: El número d’inscrits està limitat a 30 persones.

 

FORMACIÓ GRATUÏTA:

Objectiu: El curs pretén formar a persones en la metodologia de la Investigació (o Recerca) – Acció Participativa (IAP) per a, posteriorment (de gener a juny del 2018), aplicar-la a diverses Escoles del Districte de Nou Barris.

Contingut del curs de formació: Introducció a les desigualtats educatives; Metodologia de la Recerca – Acció Participativa a centres educatius; Metodologies participatives a l’aula; Posicionament dins les aules.

Formadors/es: Professorat de la UAB i NUS Processos Socials i Creatius

Durada: Formació gratuïta d’octubre a desembre de 2017 (30 hores en total) i desenvolupament de les pràctiques de gener a juny del 2017.

Dates: Dimarts d’octubre (10, 17, 24, 31), novembre (7, 14, 21 i 28) i desembre (5, 12, 19) de 2017, a les tardes de 16.00 a 19.00h

Lloc: Escola de l’IGOP

 

PRÀCTIQUES ALS CENTRES EDUCATIUS:

Objectiu: Aplicar els continguts apresos durant el curs en diferents centres educatius del Districte de Nou Barris. Durant les pràctiques l’objectiu és aconseguir que l’alumnat i els centres coneguin i es vinculi, a través de la mirada de la recerca i participació activa, al seu propi territori.

Durada: De gener a juny de 2018. 10 sessions a l’aula d’1h i 30 minuts de durada (aproximadament l’entrada a l’aula és cada 15 dies).

* Les dates exactes es concretaran al mes de setembre amb els centres educatius.

* La dedicació al Projecte durant aquesta fase és aproximadament de d’entre 1.30h i 2h setmanals.

Centres educatius on es realitzaran les pràctiques: Escola Mestre Morera (Ciutat Meridiana), Escola Antaviana (Roquetes), Institut – Escola Turó de Roquetes (Roquetes) i Escola Àgora (La Guineueta).

 


INSCRIPCIÓ

Inscripció al curs gratuït i a les pràctiques oberta fins al 29 de setembre a FORMULARI D’INSCRIPCIÓ: https://goo.gl/forms/YAT6tp8rIM5Ais5B2

Convoca: Escola de l’IGOP, Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la UAB, en col·laboració amb el Districte de Nou Barris (Ajuntament de Barcelona).

 

Si voleu conèixer més el Projecte…

En edicions anteriors: Des del curs 2013 – 2014 estem desenvolupant aquesta metodologia en una Escola de Primària de Ciutat Meridiana. L’alumnat de 6è, cada curs, s’ha constituït com un equip de recercadores i recercadors per investigar situacions del barri i territori que puguin interessar tant a l’alumnat com a l’Escola, com per exemple, l’impacte de la crisi al barri, l’estat de l’espai públic i les relacions de poder. En aquest enllaç podreu veure-ho amb més detall a https://igop.uab.cat/mestre-morera/

 

Video Mestre Morera

 

+INFORMACIÓ: a la direcció de correu electrònic: bernat.dequintana@uab.cat

By IGOP

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies