caesen

Promise

Projecte Promise

Promoure la participació de la joventut i la Mobilització Social (PROMISE en anglès) és un projecte d’investigació finançat per la UE amb l’objectiu d’explorar el paper dels joves en la conformació de la societat; passat, present i futur.

El projecte reuneix a dotze centres col·laboradors a Estònia, Finlàndia, Alemanya, Itàlia, Portugal, Eslovàquia, Espanya, la Federació de Rússia, Croàcia i el Regne Unit.

Aquest projecte està finançat pel Programa Horitzó 2020 de Recerca i Innovació de la Comissió Europea, Conveni de subvenció no. 693221. Tindrà una durada de tres anys a partir de maig 2016 a abril 2019.

Objectius del projecte

Els joves solen estar a l’avantguarda del canvi social, cultural i polític, sovint impulsat per la seva energia i creativitat, però també per la seva frustració davant els reptes a que s’enfronten. PROMISE té com a objectiu investigar les respostes dels joves a aquests desafiaments, i busca la manera de transformar això en l’assoliment social positiu. A través de la comprensió de les experiències, valors i actituds de la joventut europea PROMISE arribarà al cor de les barreres i oportunitats per a la participació social.

PROMISE es centra específicament en els joves en conflicte “amb l’autoritat”, i en general, per tant, en conflicte amb les normes socials. Sostenim que aquests joves en conflicte són vistos com els més problemàtics en termes de compromís social positiu, sovint desencadenant respostes negatives i punitives de l’autoritat, que al seu torn fomenten la marginació i l’estigmatització. Els efectes negatius de l’estigma i la marginació redueixen les oportunitats perquè els joves s’involucrin de manera positiva en l’acció social, i com a resultat, gran part de la creativitat, la innovació i l’energia dins d’aquests grups es dirigeix lluny d’un canvi social positiu. PROMISE creu que els joves en conflicte presenten importants oportunitats per al canvi i per tant ha de ser el focus principal dels polítics i professionals.

Enfocament

Using mixed qualitative and ethnographic methods, PROMISE will explain in detail alternative ways for young people to innovate and participate in society. Besides, PROMISE will engage young people throughout all the stages of the research, with a variety of participatory tools such as photo elicitation, peer research and an intensive use of social networks, providing a space for them to set the agenda, document their situations and articulate their needs. The project also gathers quantitative data to explore differences in youth attitudes and behaviour across Europe.

Trobada socis Promise a Zagreb

Els dies 28-29 de Setembre de 2017 Clara Rubio i Zyab Ibañez, investigadors de l’IGOP en el projecte H2020 PROMISE, es van reunir a Zagreb (Institut de Ciències Social Sciences IU Pilar), amb els altres socis europeus per intercanviar les prime... »

Seminari Promise sobre bretxa generacional

Fins on arriba la bretxa generacional? i Quantes bretxes hi ha? El passat 15 de juny va tenir lloc al Palau Macaya de Barcelona, el primer seminari PROMISE amb actors vinculats a les polítiques juvenils. Representants de diverses administracions, ass... »

Trobada Promise a Roma

Trobada dels partners del projecte PROMISE a Roma Del 22 al 24 de Febrer de 2017 es varen reunier a l’IPRS de Roma els 12 equips del projecte PROMISE que investiga maneres de participació social de joves europeus amb els entorns polítics, cultu... »

Page 1 of 212

Equip a Espanya

PROMISE involucra equips d’investigadors de 12 organitzacions diferents a tot Europa. El projecte està sent coordinat per la Universitat de Manchester. Els membres de l’equip espanyol són:

Zyab Ibañez

Zyab-Ibañez-AgappZyab Ibáñez és investigador postdoctoral a l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la Universitat Autònoma de Barcelona. És doctor en Ciències Polítiques i Socials per l’Institut Universitari Europeu de Florència de 2007, i Màster en Avaluació Ambiental de l’Escola d’Economia de Londres. La seva investigació combina les anàlisis institucionals entre països i estudis de casos d’organització per explorar com els diferents règims institucionals donen forma al disseny i implementació de polítiques públiques en les àrees d’ocupació, temps de treball i la migració. Com a investigador, ha estat involucrat en diversos projectes finançats per la UE i nacionals, com RECWOWE i mòbil identitats. Actualment és part de l’equip IGOP la realització del projecte: Promoció de la Participació dels Joves i la Mobilització Social (PROMISE), un projecte d’investigació finançat per la UE en el marc del Programa de Recerca i Innovació Horitzó 2020 de la Comissió Europea, que va des de maig el 2016 a abril 2019.

Margarita León

Marga-LeonMargarita León és professora de Ciències Polítiques a la Universitat Autònoma de Barcelona. Del 2010 al 2015 va ser investigadora Ramón i Cajal a l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) d’aquesta universitat. Ha estat professora de política pública comparada a la Universitat de Kent (2004-2010) i investigadora Marie Curie a l’Institut Universitari Europeu de Florència. Es va doctorar a la London School of Economics amb una beca del V Programa Marc Europeu. Compte a més, amb un Màster en Investigació Sociològica per la Universitat d’Essex (1995) i una llicenciatura en Sociologia per la Universitat d’Alacant (1994). Ha publicat articles en nombroses revistes científiques d’impacte internacional. És co-editora juntament amb Ana M. Guillén del llibre The Spanish Welfare State in European Context (Ashgate, 2011) i editora de The Transformation of Care in European Societies (Palgrave, 2014). Les seves àrees principals de recerca són la política pública comparada i la reforma de l’Estat del Benestar. És membre del comitè executiu de la Xarxa Europea de Política social (ESPAnet) i de la Xarxa Espanyola de Política Social (REPS).

Més informació: https://uab.academia.edu/MargaritaLeon

Gabriela de Carvalho

Gabriella CarvalhoEstudiant de doctorat en Política, Polítiques i Relacions Internacionals de la Universitat Autònoma de Barcelona (Espanya). Té un títol de Llicenciatura en Relacions Internacionals de la direcció de màrqueting de l’Escola Superior de Propaganda / Brasil (ESPM), un Mestratge en Ciències en Desenvolupament d’Amèrica Llatina des del Kings College de Londres i un Màster en Arts en Ciències Polítiques de la Universitat Autònoma de Barcelona. Els seus interessos de recerca es centren en les polítiques d’inversió social, els programes de transferències condicionades, la pobresa i les desigualtats socials, centrant-se en les experiències d’Amèrica Llatina. A més, ella també està interessat en l’estudi de metodologies quantitatives i qualitatives aplicades a les Ciències Socials.

Lara Maestripieri

Lara_MaestripieriLara Maestripieri és becaria post-doctorat al Departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat de Pavia, on treballa com a investigadora en el projecte finançat per la UE CRESSI – La creació d’un espai econòmic per a la Innovació Social. Entre 2011 i 2014, que ha estat designada com a investigadora dels projectes FLOWS i WILCO finançats pel UE (Laboratori de Polítiques Socials – Politècnic de Milà), que treballen respectivament en les polítiques locals d’assistència social a favor de la participació laboral de les dones i la lluita contra la marginació dels joves. El 2015, va rebre una subvenció de la Fundació Giangiacomo Feltrinelli per estudiar els factors determinants de l’educació sobre els joves treballadors italians. És professora adjunta a la “Metodologia de les Ciències Socials”, Universitat de Pavia, Pavia. És doctora en Sociologia i Investigació Social de la Universitat de Trento (2011) i Màster en Ciències Socials Aplicades – especialització en Mètodes d’Investigació Social de la Universitat Catòlica de Milà (2006). L’any 2017, serà nomenada com a Marie Sklodowska-Curie membre de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la Universitat Autònoma de Barcelona, estudiant temes de gènere i la vulnerabilitat social en una perspectiva interseccional. Els seus principals interessos de recerca se centren en la transformació del treball en la societat postindustrial, i en particular: els grups marginats en els mercats de treball (migrants, dones i joves); gènere i vulnerabilitat social; professions emergents. Entre les seves publicacions més recents inclouen: Maestripieri, L. Kaseauru K. i Ranci C. (2016) L’impacte de la participació en el mercat laboral, l’estructura familiar i els sistemes de benestar locals sobre la inseguretat econòmica de les dones, les societats europees; Maestripieri, L. (2016) Professionalització en el treball: El cas dels consultors de gestió italians, Ephemera: la teoria i la política en l’organització, 16 (2): 31-52; Cucca R. i Maestripieri L. (2016) “Varietats de transicions postfordistes i desigualtats del mercat de treball” en Cucca R. i Ranci C. (eds) ciutats desiguals. Abingdon i Nova York: Routledge, 21-44. Ella és representant de Carrera Primerenca Els investigadors en el tauler de la “Sociologia dels grups professionals” ISA RC 52 i ella és part de la redacció de la Societat Italiana de Sociologia Econòmica lloc web ([http://www.sociologia-economica.it) /]www.sociologia-economica.it).

Joan Subirats

Secció buida. Afegiu contingut aquí per editar la pàgina.

Clara Rubio

Clara RubioClara Rubio Ros és doctora en Antropologia Social per la Universitat de Lleida, té un Màster en Joventut i Societat per la Universitat de Girona i és licienciada en Pedagogia i en Antropologia Social i Cultural per la Universitat Autònoma de Barcelona. També ha estat investigadora convidada a The Royal Anthropological Institute i en l’Open University. Les seves àrees d’investigació són: joventut, migració, moviments socials i les adscripcions identitàries; i actualment és membre dels grups de recerca de JOVIScom (Universitat Pompeu Fabra) i de Ciutadanies (Institut Català d’Antropologia). Treballa com a investigadora post-doctoral a l’IGOP dins el projecte PROMISE sobre participació juvenil. La seva publicació més recent és “Català university students and their previous and prospective experiències periodístiques abroad: answering the wh-questions in a context of economic crisi” al Journal of Contemporary European Studies.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies