caesen

Open seminar: Social inequalities, urban segregation and urban regeneration policies.

Open Seminar Urgocis Oriol Nello i MH Bacqué

Social inequalities, urban segregation and urban regeneration policies. France-Spain

Activitat: Open seminar Urgocis
Data:
Dilluns 20 de gener 2020, 12-14:00h
Lloc i Hora: Escola de l’IGOP (Pg. Urrútia, 17 – Barcelona)
Idioma: anglès

Ponents

  • Marie-Helène Bacqué “Barris Populars i participació: politique de la ville a França”
  • Oriol Nel·lo “ El Pla de Barris de Barcelona“

Marie-Hélène Bacqué és professora d’estudis urbans a la Universitat de París-Nanterre (UMR 7218 – LAVUE, laboratori Mosaïques). Treballa sobre les transformacions dels barris obrers i la democràcia urbana a França i Amèrica del Nord. Ha publicat amb Carole Biewener L’empowerment, une pratique émancipatrice? (La Découverte, 2013), traduït a l’espanyol El Empoderamiento. Una acción progresiva que ha revolucionado la política y la sociedad (Gedisa, 2016) i més recentment Retour à Roissy, un voyage sud li RER B (2019, Le Seuil). Al 2013, va presentar un informe al Ministre de la Ciutat, escrit conjuntament amb l’activista associatiu Mohamed Mechmache: “Ciutadania i empoderament als barris populars, ja no es farà sense nosaltres”, identificant un conjunt de propostes.

Oriol Nel·lo és geògraf especialitzat en estudis urbans i ordenació del territori. Format a la Universitat Autònoma de Barcelona (Doctor en Geografia) i a la Johns Hopkins University (Mestratge en Afers Internacionals), ha estat director de l’Institut d’Estudis Metropolitans de Barcelona (1988-1999), Diputat al Parlament de Catalunya (1999-2003) i Secretari per a la Planificació Territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya (2003-2011). Actualment, és membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i president del Consell Assessor del Pla de Barris de Barcelona.

Entre els seus treballs sobre la rehabilitació de barris i els moviments urbans es poden destacar: Aquí, no! Els conflictes territorials Catalunya (2003), La Llei de Barris. Una aposta col·lectiva per a la cohesió social (2009), Ordenar el territorio. La experiència de Barcelona y Cataluña (2012), La Ciudad en movimiento. Crisis social y respuesta ciutadana (2015) i Barrios y crisis. Crisis econòmica, segregación urbana e innovación social en Cataluña (amb I. Blanco, 2018).

By IGOP

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies