On February 11 we celebrate the international day of women and girls in science. The initiative, which aims to make its work visible and improve its role, arose by decision of the United Nations General Assembly in 2015.

We participate in this proposal and that is why we want to celebrate this day by giving the voice to our researchers and making their work visible (in alphabetical order).


Dra. Míriam AcebilloMíriam Acebillo Baqué.

Em vaig doctorar en política, polítiques públiques i relacions internacionals per la UAB. Estudio les relacions entre migració, desenvolupament i desigualtat. Ho faig, sobretot, des de la investigació de l’agència migrant, i les relacions de la societat civil amb governs en contextos d’origen de les persones migrants i d’assentament. També m’interessa fer-ho des de l’anàlisi de polítiques de pau i desenvolupament. Investigar suposa per a mi donar llum a processos invisibilitzats o encara no compresos suficientment. M’agrada fer-ho. I crec que la recerca ha de ser una companya de camí de l’acció política i social. + info


Dra. Eva AnduizaEva Anduiza Perea.

Les meves àrees de recerca tracten diferents aspectes de la implicació dels ciutadans en la política en les democràcies avançades. Això inclou un interès per les causes i conseqüències de la participació electoral, la protesta política, els mitjans digitals i les actituds polítiques. També estic interessada en actituds davant la corrupció i en metodologies d’enquesta i experimentació. Recentment, la meva investigació s’ha centrat en les conseqüències actitudinals de la crisi econòmica, amb un focus especial en les actituds populistes. Al meu projecte actual exploro com canvien al llarg del temps les actituds dels individus envers la igualtat de gènere i el feminisme. + info


Dra. Iolanda BianchiIolanda Bianchi.

Doctora en Ciència Política, Polítiques Públiques i Relacions Internacionals de la Universitat Autònoma de Barcelona i en Planificació Regional i Política Pública en la Universitat IUAV de Venècia. La meva recerca es centra en formes alternatives per satisfer necessitats bàsiques i drets fonamentals a la ciutat, estudiant l’articulació entre iniciatives comunitàries i polítiques públiques. + info


Carla Brega Baytelman.

Soy doctoranda en el Departamento de Ciencias Sociales Interdisciplinarias de la de la Universidad de Utrecht (Países Bajos). Socióloga de la Universidad de Chile y MSc. in Social Sciences (Research) de la Universidad de Amsterdam. Realizo una visita en el IGOP como investigadora del proyecto “CAPABLE”, financiado por el Consejo Europeo de Investigación (ERC). En este marco, busco comprender por qué persiste la desigualdad de género en la conciliación entre vida laboral y privada/familiar en España. Estudio las políticas, programas y servicios disponibles a nivel nacional y local (Barcelona y Pamplona), así como los factores que configuran la capacidad de mujeres y hombres para convertir dichas políticas en recursos efectivos para una combinación significativa entre trabajo remunerado, cuidados y vida. + info


Laura CapdevilaLaura Capdevila Jericó.

Tinc àmplia experiència en projectes de participació i acció comunitària. En el meu cas la recerca no és una finalitat sinó una eina per poder dissenyar i desenvolupar projectes on l’objectiu sigui la transformació social. A vegades tinc la sensació de ser una mica utòpica, però estic convençuda que no em sentiria a gust desenvolupant la meva tasca professional en un altre àmbit.


Helena CruzHelena Cruz Gallach.

Doctora en Geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en Gestió Urbana per la Erasmus Universiteit Rotterdam. Especialitzada en l’ordenació i planificació del territori, els meus àmbits d’interès són la governança i la participació ciutadana en les polítiques urbanes, la conflictivitat territorial en la planificació urbana, i les formes d’empoderament en la gestió de l’espai públic. + info


Dra. Raquel GallegoRaquel Gallego Calderón.

Doctora en Ciència Política per la London School of Ecomomics and Political Science (LSE). Les meves àrees de recerca inclouen: anàlisi de polítiques públiques, reforma de l’administració i gestió pública, polítiques de benestar i descentralització. Em dedico a la recerca perquè vull contribuir a la generació de coneixement científic que pugui ser útil per a analitzar, interpretar i abordar problemàtiques socials. Podeu saber més de mi a: + info


Mariana González Pírez.

I am an Uruguayan expert in Public Policies and Gender Budgeting. I hold a Master in Human Development, and I am currently a PhD candidate at the University of the Basque Country. I joined the IGOP as a visiting researcher. The aim of my doctoral stay is contributing to the theoretical debate on the relationship between budgetary and gender policies. Previously, I did a research stay at Glasgow Caledonian University.

I believe that conducting research on public policies with a gender perspective ensures that the reality of different people in modern state systems -characterized by their androcentric bias- is taken into account. Through my research, I focus on unveiling the discursive and symbolic construction of such systems, their visible and invisible practices, as well as their results.

+ info


Dra. Sheila GonzalezSheila González Motos.

Doctora en Política Pública i Transformació Social per la UAB. Faig recerca en diversos temes relacionats amb la desigualtat social i educativa: segregació escolar, educació 0-3, temps fora escola… M’hi dedico perquè crec necessari aportar coneixement des de la ciència política i la sociologia per trobar solucions als problemes socials. Més info sobre les meves recerques a: + info


Alice LancienAlice Lancien.

Sóc Phd Candidate en estudis urbans en co-tutela entre la UAB-IGOP i la universitat de París Nanterre (França). Les meves àrees de recerca tracten de les transformacions dels barris populars a França i Espanya. M’interessa en particular analitzar en aquest context les pràctiques als espais públics dels i les joves de classes populars. Abans de fer recerca, he treballat durant deu anys com a urbanista especialitzada en participació ciutadana (sóc sòcia de la cooperativa Raons). M’interessa poder generar vincles i coneixements entre diferents àmbits professionals, sempre compromesa amb el dret a la ciutat. + info


Dr. Margarita LeónMargarita León Borja.

Doctora per la LSE. Les meves àrees principals de recerca són la política pública comparada i la reforma de l’Estat del Benestar, amb un focus específic en els processos de reforma dels sistemes de benestar a Europa segons l’estructura social, els mercats laborals i el disseny i la implementació de la política social. En particular, la relació entre la feina remunerada i la feina no remunerada. La meva línia d’investigació actual estudia la relació entre l’organització social de la cura i la migració i l’educació i l’atenció dels primers anys des de la perspectiva de la inversió social. + info


Dra. Lara MaestripieriLara Maestripieri.

Doctora en Sociologia i Recerca Social a la Universitat de Trento (Italia). Les meves àrees de recerca són la participació laboral de les dones, la precarietat laboral i els nous riscos socials. Em dedico a això perquè m’agrada molt parlar amb la gent i recollir les histories d’homes i dones com jo i tu per a generar coneixement i canvis a les politiques. Podeu saber més de mi a: www.laramaest.org.


Júlia MirallesJúlia Miralles de Imperial Pujol.

Professora associada i estudiant de doctorat en ciència política a la UAB. Les meves àrees de recerca són la integritat institucional i les polítiques públiques, especialment l’àmbit de transparència i prevenció de la corrupció. La meva motivació per la recerca en aquest àmbit rau en el convenciment que les polítiques públiques han de ser eines per una major democràcia i equitat a la nostra societat. Podeu trobar més informació sobre mi a www.juliamirallesdeimperial.weebly.com.


Carolina MuñozCarolina Muñoz Mendoza.

Sóc treballadora Social, Màster en Gerència Pública i actualment curso el Doctorat en Polítiques Públiques a l’IGOP. Les meves línies d’investigació s’han enfocat a polítiques socials, culturals, de salut pública, desenvolupament territorial i institucional. També sóc una activa gestora i promotora de Xarxes professionals i acadèmiques en l’àmbit de l’Avaluació de polítiques públiques i de la participació ciutadana a nivell iberoamericà. + info


Dra. Eva Ostergaard-Nielsen

Eva Østergaard-Nielsen.

Professora en Ciència Política per la UAB. Les meves àrees de recerca són migració, xarxes transnacionals i processos de democratització. Actualment estic treballant sobre un projecte de Migració i Difusió Democràtica a Romania, Marroc i Turquia. Em dedico a ser científica perquè vull contribuir a la nostra comprensió del canvi social i polític. Ser recercadora no és mai avorrit! Podeu saber més de mi i de la meva investigació actual a www.migrademo.eu


Dra. Núria Reguero

Núria Reguero Jimenez.

Doctorat en Polítiques públiques i transformació social (UAB). Les meves àrees de recerca són la comunicació comunitària i alternativa, els moviments socials i les polítiques públiques. Vaig iniciar-me com a periodista però de seguida em va apassionar la recerca per disposar de més temps, recursos i independència per arribar a reflexions més acurades i estructurals. La recerca va significar per a mi, des de ben joveneta, una eina molt potent d’advocacia per al dret a comunicar, la ràdio i televisió comunitàries i la reivindicació d’unes polítiques públiques de l’audiovisual obertes a la participació ciutadana. + info


Yunailis Salazar

Yunailis Salazar Marcano.

Doctoranda en Polítiques Públiques (UAB) La meva tesi està centrada en el municipalisme i el procés d’implementació de la contractació pública socialment responsable a l’Ajuntament de Barcelona. Durant els últims 5 anys, he fet recerca a l’IGOP en projectes relacionats amb l’impacte de les polítiques d’austeritat en la governança de les ciutats, la innovació social, la gestió pública, la participació comunitària, les polítiques culturals i l’economia social. Per a mí, ser investigadora em permet conèixer la realitat de les ciutats, no només per a comprendre la complexitat dels problemes i processos socials actuals, sinó també per a intentar trobar solucions i línies de millora des de les polítiques urbanes. El que més gaudeixo de la recerca és fer entrevistes!  + info