Oriol NelloOriol Nel·lo és geògraf especialitzat en estudis urbans i ordenació del territori, temes sobre els que ha publicat un bon nombre de llibres i articles científics. Format a la Universitat Autònoma de Barcelona (Doctor en Geografia) i a la Johns Hopkins University (Mestratge en Afers Internacionals), ha estat director de l’Institut d’Estudis Metropolitans de Barcelona (1988-1999), Diputat al Parlament de Catalunya (1999-2003) i Secretari per a la Planificació Territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya (2003-2011).

Actualment, és membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, on es reincorporà l’any 2011 per impartir des del Departament de Geografia ensenyaments de grau, postgrau i doctorat. Dirigeix així mateix el Grup de Recerca sobre Energia, Territori i Societat (GURB) de la UAB.

 

CONTACTE

Correu: oriol.nello@uab.cat
Twitter:  
Web: https://oriolnello.blogspot.com
Portal Recerca UAB: https://portalrecerca.uab.cat/oriol nello
ORCID
: https://orcid.org/0000-0001-9526-4938

 

ÀREES D’INTERÉS

Estudis urbans i ordenació del territori.

 

3 PUBLICACIONS DESTACADES

  1. Social movements and Public Policies in Southern European Cities (Cham, Springer, 2021). Recull d’assaigs sobre el potencial i les limitacions de l’acció col·lectiva en les ciutats del mediterrani europeu (editat amb Laura Fregolent).
  2. Efecto barrio, Segregación urbana, desigualdad social y políticas públicas en las grandes ciudades ibéricas (València, Tirant lo Blanch, 2021). Recerca, dirigida i editada Oriol Nel·lo, sobre els efectes de la segregació urbana sobre les condicions de vida de la població en les grans ciutats espanyoles i portugueses.
  3. El apoyo mutuo en tiempos de crisis. La solidaridad ciudadana durante la pandemia Covid-19 (Buenos Aires, CLACSO, 2022). Anàlisi de les iniciatives solidàries en diversos països del Sud d’Europa i Amèrica Llatina durant la pandèmia (editat amb Ismael Blanco i Ricard Gomà). La versió italiana del llibre ha estat publicada per CLEAN Edizioni, Nàpols, 2023, en traducció d’E. Coppola i A. Mazza.