L’IGOP membre de dos consorcis guanyadors a la darrera convocatòria Horizon Europe

El passat 13 de juny es van publicar els resultats de les darreres convocatòries de projectes europeus Horizon Europe i l’IGOP forma part de dues propostes guanyadores

Una és la proposta “Next-up: Navigating the next normal: Innovative Approaches to Enhancing Youth’s Education-Employment Transitions in Post-COVID-19 Europe”  liderada per la Universitat de Tampere que té per objectiu explorar i preveure els impactes a llarg termini de la crisi de la COVID-19 en la transició dels joves de l’escola/educació al treball/ocupació centrant-se en la creació conjunta de polítiques orientades al futur i basades en evidències.

Ha estat guardonada amb 2.914,873.50 milions d’euros (convocatòria Call: HORIZON-CL2-2024-TRANSFORMATIONS-01) i el projecte té una durada prevista de 3 anys i mig . El consorci estarà format per les següents institucions: Universitat de Stavanger, Universitat d’Aveiro, Universitat de Twente, Univesita degli studi di Trento, Universitat de Heidelberg, Universitat de Tallin, National Union of Students in Finnish Universities of Applied Sciences – SAMOK.

La investigadora que liderarà les tasques assignades per l’IGOP és la Doctora Lara Maestripieri.


D’altra banda, una segona proposta guanyadora es l’anomenada “SWINS: Sustainable Wellbeing through Investment in Social Services” liderada per la Universitat de Florència amb l’objectiu de desenvolupar i provar una caixa d’eines orientada a polítiques per a l’avaluació prèvia dels rendiments econòmics i socials de les inversions en serveis socials al llarg de la vida.

Aquesta proposta ha aconseguit 2.974,865.00 milions d’euros (call HORIZON-CL2-2024-TRANSFORMATIONS-01) per un projecte de 3 anys de durada. El consorci estarà format per les següents institucions: Universitat Nacional d’Irlanda Maynooth, Universitat Oslo Metropolitan, Plateforme des ONG Europeennes du secteur social AISBL, Universitat Catòlica del Sacro Cuore, Universitat de Belgrad, Tarki Social Research Institute, Universitat d’Anvers i l’Institut For Future-Fit Economies.

Des de l’IGOP, el projecte serà liderat per la catedràtica Margarita León.