Roger Soler IGOPRoger Soler-i-Martí és doctor en Ciència Política per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i actualment és becari postdoctoral Maria Zambrano a l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la UAB. Ha estat investigador visitant a la Universitat d’Aston (Birmingham, Regne Unit) i investigador del Grup de Recerca en Joventut, Societat i Comunicació (JOVIScom) de la Universitat Pompeu Fabra i a l’Observatori Català de la Joventut (OCJ)-Generalitat de Catalunya. La seva recerca se centra en la relació entre els joves ciutadans, la política i la democràcia, examinant com les transformacions ambientals, econòmiques, socials, tecnològiques i culturals redefineixen la implicació social i política dels joves. Ha participat activament en projectes de recerca nacionals i internacionals relacionats amb aquests camps. La seva recerca combina l’anàlisi de dades quantitatives i qualitatives mitjançant dissenys de mètodes mixts. El seu treball ha estat publicat en diversos llibres i revistes científiques, com The Sociological Review, Journal of Youth Studies, Social Movement Studies, Social Inclusion, Comunicar o Young, entre d’altres.

ÀREES D’INTERÉS

Estudis sobre joventut, participació política, democràcia, moviments socials, polítics ambientals, polítiques públiques, mètodes mixtes.

3 PUBLICACIONS DESTACADES

  1. Soler-i-Martí, R., Fernández-Planells, A. & Pérez-Altable, L. (2022) Bringing the future into the present: The notion of emergency in youth climate movement. Social Movement Studies. https://doi.org/10.1080/14742837.2022.2123312
  2. Soler-i-Martí, R., Camprubí, A., Oliveras, E. & Sierra, M. (2021) The Social and Solidarity Economy: an opportunity for young women’s work transitions? YOUNG – Nordic Journal of Youth Research, 29 (5), 529–548. https://doi.org/10.1177/1103308820986057
  3. Soler-i-Martí, R (ed.) (2019). Joventut, implicació i context polític a Catalunya. Generalitat de Catalunya. https://dretssocials.gencat.cat/ca/detalls/Article/estudis37