El dimarts 21 de juliol de 2015, a les 17:30h a la seu del CCCB Aula 1 (Montalegre, 5. Barcelona).

Es va presentar la publicació “YA NADA SERÁ LO MISMO. Los efectos del cambio tecnológico en la política, los partidos y el activismo juvenil”

Portada Ya nada sera lo mismo IGOPnet

Descargar Ya Nada Sera Lo Mismo (pdf 5MB)

La publicació “Ya nada será lo mismo: Los efectos del cambio tecnológico en la política, los partidos y el activismo juvenil“‘ és el resultat d’un procés de recerca del grup IGOPnet (http://igopnet.cc/) sobre les relacions entre joves, Internet i política.

L’estudi (finançat pel centre Reina Sofia d’Adolescència i Joventut, CRSAJ, http://adolescenciayjuventud.org/) s’ha realitzat al llarg del 2014 i ha recollit els principals canvis en el sistema de partits i les interaccions amb Internet en l’ús de les xarxes, els formats organitzatius i les pautes d’acció.

El seu objectiu ha estat explorar fins a quin punt la irrupció d’Internet en la realitat quotidiana dels joves i d’altres col·lectius, en les seves formes de relacionar-se i actuar, ha generat una altra manera d’entendre i fer la política. La política entesa no com estricte espai institucional, sinó com a espai de debat i acció participada sobre problemes comuns.


L’acte va tenir dues parts, i va comptarà amb la presència conjunta d’autors i de convidats que comentaran les diferents aportacions presents en la publicació. Si us la vareu perdre, aqui teniu els videos de la sessió:

17:30-19:00h És la nova política un tema dels “joves”?

  • Modera: Joan Subirats (IGOPNet)
  • Hi participen: Janet Sanz (regidora Nou Barris Ajuntament de Barcelona), Albert Claret (president del Consell de la Joventut de Barcelona), Jordi Muñoz (investigador Ramon y Cajal UB), Jaron Rowan (BAU – Recercador a Objetologías/CREDITS).

19:30-21:00h. Quin és el paper d’Internet en noves formacions polítiques?

  • Modera: Rubén Martínez (IGOPNet)
  • Hi participen: Arnau Monterde (Universitat Oberta de Catalunya), Gala Pin (regidora de Ciutat Vella), Núria Alabao (Dra. i membre de la Hidra Cooperativa), Jorge Luis Salcedo (Dr. UAB i membre IGOP), Marco Berlinguer (Recercador IGOPnet).

Descargar Ya Nada Sera Lo Mismo (pdf 5MB)