[vc_row el_position=”first last”] [vc_column width=”1/2″] [vc_column_text el_position=”first last”]

Projecte Recercaixa: Quines ocupacions per a quins joves? Trobar feina o crear feina?

La literatura relacionada amb l’anàlisi de la pobresa i l’exclusió social indica que l’exclusió de les persones del mercat laboral és la dimensió més determinant a l’hora de definir la seva situació social. La no inclusió en el mercat de treball és un procés que afecta molt directament a la població jove i la precarietat laboral ha esdevingut una realitat que condiciona els joves i que els acompanya durant molts anys en la seva trajectòria laboral.

Us presentem un projecte finançat amb un Recercaixa, que estudia les “Tipologies d’ocupació per a joves amb risc en el sector de l’economia social”. Ens hem proposat investigar un terreny poc explorat a Catalunya, fent un èmfasi especial en els nous filons d’ocupació i els sectors emergents que es detecten en el sector de l’economia social.

En el marc de les polítiques d’inclusió social dels joves en el mercat de treball, les empreses i institucions que conformen l’economia social estan jugant un paper molt destacat en ser pioneres i innovar no només en la integració d’aquests joves amb risc mitjançant una activitat productiva, sinó també en promoure activitat econòmica i social rellevant per al desenvolupament local on aquestes empreses estan ubicades.

Les empreses i institucions que conformen l’economia social representen en el conjunt de l’Estat el 10% del PIB i el 14% de la força de treball a Espanya (Pedreño, 2009).  D’altra banda, en l’actual context de forta recessió econòmica les empreses de l’economia social estan demostrant resilència davant la crisi.

[/vc_column_text] [/vc_column] [vc_column width=”1/2″] [vc_column_text el_position=”first”]

Joves i Inserció BÀSICS

[/vc_column_text] [vc_column_text el_class=”fonsgris”]

Coordinadors:

Joan Subirats (IGOP-UAB)

Margarita León (IGOP-UAB)

Contacte: igop(at)uab.cat

Web: http://jovesinsercio.wordpress.com

HT: #IGOPjoves

[/vc_column_text] [vc_raw_html] JTNDaHIlMjAlMkYlM0U= [/vc_raw_html] [vc_button title=”Projecte i Metodologia” href=”http://jovesinsercio.files.wordpress.com/2013/12/a_projecte-metodologia-treball-camp.pdf” color=”wpb_button” size=”wpb_regularsize” icon=”wpb_document_pdf” target=”_blank”] [vc_button title=”Introducció i recomanacions” href=”http://jovesinsercio.files.wordpress.com/2013/12/00_introduccio-i-recomanacions.pdf” color=”wpb_button” size=”wpb_regularsize” icon=”wpb_document_pdf” target=”_blank”] [vc_column_text el_position=”last”]

Pots descarregar-te més informes i conèixer millor la recerca al web del projecte: http://jovesinsercio.wordpress.com/

[/vc_column_text] [/vc_column] [/vc_row]