[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Aquesta investigació explora l’impacte dels règims immobiliaris en experiències de ciutadania a cinc països democràtics: Grècia, Països Baixos, Espanya, Regne Unit i Estats Units. Els drets de propietat són un element fonamental de la democràcia, però el dret a la propietat privada existeix en tensió amb valors d’igualtat i dret a refugi.

Una investigació sobre la propietat és urgent, donada la recent normalització de models econòmics que han derivat en milions de desnonaments cada any. Mitjançant un estudi etnogràfic de desnonament, aquesta investigació proporciona una anàlisi comparativa dels beneficis i limitacions dels règims de propietat contemporanis per a la ciutadania democràtica. Un règim de propietat es defineix com la combinació de discursos morals sobre la propietat immobiliària real amb les polítiques reguladores i els mecanismes de mercat que configuren l’ús, la venda i la compra de la propietat.

Els països seleccionats representen un conjunt divers de règims immobiliaris, però els cinc viuen una crisi d’habitatge i desnonament que ha creat noves geografies de desavantatge, les desigualtats agressives de raça, sexe, edat i ingressos i han provocat molèsties socials. Basant-se en la investigació prèvia de l’Investigador Principal sobre innovació democràtica impulsada pels ciutadans, aquesta investigació examina críticament el concepte de propietat mitjançant una nova metodologia anomenada “construcció de context conflictiu” que utilitza un enfocament qualitatiu centrat en moments de conflicte derivats de l’ús, venda o compra de propietats específiques per respondre: com configuren els règims immobiliaris l’experiència de la ciutadania de les persones i què ens pot dir sobre el paper de la propietat en els models contemporanis de govern democràtic?

El benefici d’aquesta investigació rau en l’oportunitat de repensar el paper de la propietat dins la democràcia basat en dades empíriques àmplies sobre com es combinen els supòsits morals amb formes particulars de regular i comercialitzar la propietat per agreujar, pal·liar o crear desigualtats dins de les experiències contemporànies de ciutadania democràtica.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1585349944216{background-color: #c9c9c9 !important;}”][vc_column_text]

Fitxa del projecte

Web:
https://cordis.europa.eu/project/id/771795[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]