[vc_row el_position=”first last”] [vc_column width=”2/3″] [vc_column_text el_position=”first last”]

DEST-p2pvaluePlataforma tecno-social per a la generació de valor i de models sostenibles basats en la producció col·laborativa entre iguals.

Síntesi de la proposta

La producció col·laborativa entre iguals (CBPP -commons-based peer production, en anglès-) és un nou i emergent model d’innovació social basat en la producció col·laborativa fet per ciutadans a través d’Internet.

Aquest projecte es proposa aprofundir en el fenomen de la CBPP mitjançant la provisió d’una plataforma tecnològica-social específicament dissenyada per facilitar la creació de comunitats CBPP resistents i sostenibles. A més, el disseny de la plataforma de P2Pvalue estarà empíricament i experimentalment fonamentat. A través de la triangulació de models qualitatius i quantitatius, aquest projecte pretén elaborar una sèrie de directrius tècniques i institucionals que afavoreixin a la creació de valor en comunitats CBPP.

El projecte se centra en tres àrees claus per la millora de les actuals plataformes:

  1. Millorar la sostenibilitat de la comunitat mitjançant l’adopció d’infraestructures legals, econòmiques, tècniques i de governança que afavoreixin la creació de valor i la resistència;
  2. Donant suport als participants mitjançant la introducció de sistemes de recompensa que permetin el retorn del valor als seus creadors;
  3. Integrant les funcionalitats dels serveis de les xarxes socials virtuals i dels programaris col·laboratius en una plataforma privada basada en la descentralització de l’arquitectura organitzativa.

La plataforma en qüestió serà provada amb els serveis de FP7 FIRE CONFINE, els quals usen un enfocament molt pròxim al propi de P2Pvalue. Aquest fet ens permetrà desplegar, analitzar i experimentar amb un ecosistema obert de nodes de valor distribuïts dins les comunitats CONFINE. L’avaluació de la plataforma de P2Pvalue estarà recolzada per l’experimentació en l’implementació a 3 o 4 comunitats d’aquesta mateixa plataforma. Addicionalment, un comitè de seguiment, format per experts externs i representants dels usuaris, proveirà periòdicament al projecte amb informes d’avaluació.

Finalment, dir que el projecte pren un enfocament multi-disciplinari: desenvolupament de programari lliure (UCM), anàlisi i simulació de xarxes socials (UniS, UCM), sociologia (UniS, UNIMI), ciència política i governança virtual (UAB), dret i disseny d’interfície (CNRS), innovació econòmica (UNIMI, P2PF, UAB), pràctiques CBPP (P2PF, UAB).

[/vc_column_text] [/vc_column] [vc_column el_class=”fonsgris” width=”1/3″] [vc_column_text el_position=”first”]

Projecte BÀSICS

[/vc_column_text] [vc_column_text]

Calendari: Octubre 2013 fins al 2016.

Entitat finançadora: European Comission ICT Call 10 FP7-ICT-2013-10 STREP.

Website: http://www.p2pvalue.eu

[/vc_column_text] [vc_column_text]

Equip a IGOPnet:
Mayo Fuster Morell (Investigadora Principal), Joan Subirats, Joaquim Brugue, Marco Berlinguer, Mònica Garriga, Ruben Martinez, Jorge Salcedo i Joan Miro.

Web de l’equip: http://igopnet.cc

[/vc_column_text] [vc_column_text el_position=”last”]

Partners:

[/vc_column_text] [/vc_column] [/vc_row]