En el marc del Pla de Barris de Barcelona tindrà lloc el Cicle de debats pel Dret a la Ciutat entre el 21 de febrer i el 28 de març. El cicle, organitzat pel Consell Assessor del Pla de barris i Foment de ciutat, té per objectiu suscitar el debat sobre l’exercici del dret a ciutadania en els barris i el paper que l’organització del veïnat i les polítiques públiques han de jugar a l’hora de garantir-los.

El cicle consistirà en 6 debats temàtics que es realitzaran a El Borsí en el marc de l’exposició fotogràfica “Setze barris, mil ciutats” que s’inaugura el dia 16 de febrer. En cada un d’aquests debats s’abordarà la discussió d’un dret i la forma com les actuacions del Pla de Barris, amb les seves potencialitats i les seves limitacions, hi estan relacionades. Essencialment, els debats es centraran en exposar quines actuacions s’estan desenvolupant des de les institucions i la ciutadania en l’àmbit temàtic en qüestió, quins reptes existeixen i quines accions es podrien dur a terme durant el proper mandat tant des de la ciutadania com des de l’administració.

El cicle de debats constarà dels debats següents:

 

28 febrer 2019|18:00h
EL DRET A LA SALUT: equitat social i autonomia personal

 

7 març 2019|18:00h
EL DRET A L’HABITATGE: instrument per combatre la desigualtat i la segregació

 

14 març 2019|18:00h
EL DRET AL  PATRIMONI, A LA MEMÒRIA I AL PROJECTE: patrimoni i identitats col·lectives

 

21 de març 2019|18:00h
EL DRET AL MEDI AMBIENT: sostenibilitat i recursos

 

28 de març 2019|18:00h
EL DRET A LA CONVIVÈNCIA: interculturalitat i intergeneracionalitat

 

29 de marzo 2019|18:00h
EL DRET A L’EDUCACIÓ: igualtat d’oportunitats i palanca de canvi

 

Consulta la programació detallada amb els ponents en el següent enllaç. (CAT)

La moderació i la presentació aniran a càrrec d’Oriol Nel·lo, president del Consell assessor, i Helena Cruz, investigadora de l’IGOP.