caesen

Social Lab 18. Innovation and change in municipal social policies

Social Lab 18. Innovation and change in municipal social policies

Sessió 18.
Innovació i canvi en les polítiques socials municipals. Experiències a Barcelona

 

Objectius:

Les polítiques socials municipals es troben sotmeses a fortes pressions de canvi. Les profundes transformacions socials que comporta la transició cap a una societat post-industrial es projecten amb força en l’àmbit municipal. El creixement de les necessitats socials entra en tensió amb les restriccions imposades per les polítiques de l’austeritat. La intensitat i la profunditat de la crisi han propiciat l’emergència i el creixement de noves formes d’organització i d’acció social. L’aparició de nous subjectes polítics i el seu accés a noves posicions de responsabilitat en les institucions locals han alimentat les expectatives de canvi.

En aquesta sessió ens preguntarem pel significat, l’abast i les implicacions d’aquest conjunt de transformacions en el camp de les polítiques socials municipals. Ho farem tot centrant l’atenció en l’experiència de Barcelona. Atesa la seva grandària i la seva capacitat institucional, la ciutat de Barcelona és vista sovint com un cas particular en el context municipal català. A l’hora, però, aquesta mateixa fortalesa institucional propicia que les polítiques socials municipals d’aquesta ciutat esdevinguin un camp privilegiat per a l’experimentació i la reflexió. De la mà d’alguns dels principals responsables institucionals de les polítiques socials de l’Ajuntament de Barcelona, coneixerem les principals línies d’innovació en matèria de política social en aquesta ciutat, i ens preguntarem per la possibilitat de rèplica d’aquestes experiències innovadores en àmbits municipals i en escales territorials diferents. Alguns dels temes bàsics d’aquesta reflexió seran el pes de la dimensió de proximitat en les polítiques de benestar social, l’oportunitat i els límits de l’acció comunitària, el paper dels agents socials i privats en la política social municipal, la dimensió metropolitana de l’agenda social i la necessitat de la cooperació interinstitucional..

L’entrada és lliure, però per raons d’aforament us agrairíem que ens confirméssiu l’assistència inscrivint-vos al link: http://bit.ly/180417_IGOP

Data: Dimarts, 17 d’abril, a les 4 de la tarda

Lloc: Escola de l’IGOP – Urrutia, 17 – Barcelona. Telf. 93 407 62 03

 

…………………….

ponentsPONENTS:

Presentació i coordinació: Ismael Blanco (Investigador de l’IGOP i professor de ciència política de la UAB)

 

Participants:

  • Lluis Torrens (Director de Planificació i Innovació, Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona)
  • Josep Villareal (Director de Serveis d’Estratègia i Innovació, Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona)

Idioma de la sessió: català

 

…………………….

materialsMATERIALS DE LA SESSIÓ:

…………………….

videoVÍDEO DE LA SESSIÓ

 

By IGOP

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies