13/10 de 12:30h a 14h. Presentació del llibre “Vidas en transición: reconstruir la ciudadanía social” per Ricard Gomà i Gemma Ubasart. Seminari conjunt amb l’IERMB.

Inscripcions: https://bit.ly/vidasentransicion

 


Sinopsi:

El present llibre pretén ser una reflexió sobre les grans transicions socials en marxa en ple segle XXI; i sobre els reptes que elles generen en clau de noves capacitats institucionals i cíviques per a governar-, i (re) construir així les bases d’una ciutadania social en l’actualitat. En altres paraules, es vol abordar la relació entre canvi d’època i estat de benestar, fer un exercici de comprensió de les mutacions experimentades que redibuixen quotidianitats i projectes col·lectius. I per tant, que ens repten a repensar els dispositius d’efectivació de drets, seguretats i cures. Es dibuixen vides i mons en transició: treballs de plataforma, diversitats afectives i sexuals, solituds i mestissatges, emergència climàtica, processos de gentrificació, xarxes d’acció col·lectiva, relats de por i d’esperança.