caesen

Report on the integration of immigrants in Catalonia

Informe Immigració IGOPBrugué, Quim i González, Sheila (IGOP); Gusi, Jordi i Sol, Àgata (ECAS); Informe sobre la integració de les persones immigrades a Catalunya; Barcelona, Departament de Benestar Social i Família; 1a edició electrònica: novembre de 2013. Dipòsit legal: B. 26811-2013.

///

L’informe, elaborat conjuntament amb l’ECAS, és fruit d’un encàrrec de la Generalitat de Catalunya i es va presentar el passat 22 de novembre.

L’acte va comptar amb la presència Neus Munté (Consellera de Benestar Social i Familia), Jaume Lanaspa (Director General de la Fundació “la Caixa”), Teresa Crespo (Presidenta de l’ECAS) i Quim Brugué (Director de l’IGOP).

Brugué ha assenyalat la voluntat de l’informe de combinar els aspectes quantitatius amb aportacions qualitatives, que es reflecteixen per exemple en les 40 entrevistes en profundidat a perfils diversos de persones immigrades.

Els factors clau per a la integració segons els entrevistats són el treball, la llengua i la capacitat de formar part de les xarxes socials de la comunitat. Brugué ha reconegut l’”acumulació de feina feta en els darrers anys per part de la Generalitat i dels Ajuntaments”, però ha reclamat una major integralitat i transversalitat de les polítiques públiques: “Cal integrar les polítiques sectorials i articular els diferents nivells governamentals perquè les actuacions siguin coherents”.

Informe sobre la integració de les persones immigrades a Catalunya (PDF)

Podeu veure la notícia de la presentació de l’Informe al canal 324 i a TV3 al següent enllaç: Informe Immigració IGOP TV3.

Descarregar Informe IGOP
By IGOP

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies