[vc_row el_position=»first last»][vc_column width=»1/2″][vc_column_text el_position=»first last»]

Proyecto sobre dinámicas de segregación urbana e innovación social ante la crisis

Una investigación que diagnostica los efectos y las consecuencias sociales de la crisis, así como las respuestas que se están dando desde los barrios.

Barrios e Innovación: objetivos

Barrios e Innovación es una línea de investigación desarrollada desde el Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP-UAB) a partir del año 2013 con el inicio del proyecto de investigación Barris i Crisi. A partir de esa investigación se han desplegado otros proyectos que han ido dando continuidad en el análisis de las prácticas de innovación social en Cataluña y el estudio de los impactos de la crisis en las dinámicas de desigualdad social y espacial en las ciudades. Barrios e Innovación pretende ser un espacio donde dar a conocer las experiencias de innovación social que tienen lugar en Cataluña, pero también quiere facilitar el conocimiento y las relaciones entre las personas que están llevando a cabo iniciativas socialmente innovadoras.[/vc_column_text][vc_column_text]

Equipo del proyecto.

[/vc_column_text][vc_accordion collapsible=»yes»][vc_accordion_tab title=»Ismael Blanco»][vc_column_text]Doctor en Ciència Política per la Universitat Autònoma de Barcelona. Investigador a l’IGOP i professor agregat al Departament de Ciència Política i Dret Públic de la UAB. Com a investigador Ramon y Cajal ha estat vinculat al Departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra. Ha estat investigador Beatriu de Pinós en el Departament de Polítiques Públiques de la De Montfort University (Reino Unido), i investigador visitant a la Universitat Federal de Minas Gerais i la Fundació Joao Pinheiro (Brasil). És membre del grup d’investigació Urban Governance, Commons, Internet and Social Innovation (URGOCIS) de l’IGOP. Les seves investigacions actuals es centren en els impactes socioespaciales de la crisi en les ciutats i en les formes emergents de participació i de governança en aquest context. És membre del consorci d’investigació Collaborative Governance Under Austerity: An Eight-Case Comparison, finançat pel Economic and Social Research Council (Regne Unit) i dirigit pel Prof. Jonathan Davies.

Contacto: ismael.blanco(at)uab.cat
Web: http://uab.academia.edu/ismaelblanco
Xarxes socials: @Iblancof[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=»Helena Cruz»][vc_column_text]Doctora en Geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en Gestió Urbana per la Erasmus Universiteit Rotterdam. Actualment, és investigadora a l’IGOP i a l’IERMB i docent a l’Escola Universitària de Turisme Mediterrani (centre adscrit a la Universitat de Girona). Anteriorment, ha estat investigadora postdoctoral en el Departament de Geografia de la UAB i investigadora convidada a la University of California Los Angeles (EUA), l’Istituto Universitario di Architettura di Venezia (Itàlia), la National University of Ireland Maynooth (Irlanda) i la Università Ca’Foscari (Itàlia). Especialitzada en l’ordenació i planificació del territori, els seus àmbits d’interès són la governança i la participació ciutadana en les polítiques urbanes, la conflictivitat territorial en la planificació urbana, i les formes d’empoderament en la gestió de l’espai públic. Forma part dels grups de recerca URGOCIS (IGOP-UAB) i Espais Crítics (UB).

Contacto: helena.cruz(at)uab.cat
Web: http://uab.academia.edu/HelenaCruz
Xarxes socials: @hel_cruz[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=»Rubén Martínez»][vc_column_text]Llicenciat en Belles Arts (UB) i Màster en Ciències Polítiques i Transformació Social per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment, està fent el doctorat a l’IGOP, on és investigador FPI vinculat al projecte TRANSGOB. La seva recerca es centra en l’anàlisi de les polítiques públiques que fomentin la innovació social i la seva articulació amb els processos i els canvis en les relacions socials de poder basades en la comunitat.

Contacto: ruben.martinez.moreno(at)uab.cat
Web: http://leyseca.net/
Xarxes socials: @RubenMartinez[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=»Oriol Nel.lo»][vc_column_text]Oriol Nel·lo (Barcelona, 1957) és geògraf especialitzat en estudis urbans i ordenació del territori, temes sobre els que ha publicat un bon nombre de llibres i articles científics. Format a la Universitat Autònoma de Barcelona (Doctor en Geografia) i a la Johns Hopkins University (Mestratge en Afers Internacionals), ha estat director de l’Institut d’Estudis Metropolitans de Barcelona (1988-1999), Diputat al Parlament de Catalunya (1999-2003) i Secretari per a la Planificació Territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya (2003-2011).

Actualment, és membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, on es reincorporà l’any 2011 per impartir des del Departament de Geografia ensenyaments de grau, postgrau i doctorat. En els darrers anys, ha estat així mateix professor convidat a la School of Environment and Development, Manchester, a l’Istituto Universitario di Architettura di Venezia i al Dipartimento di Architettura de la Università di Sassari, així com conferenciant a universitats de Brasil, Espanya, Itàlia, Gran Bretanya, Mèxic, Portugal i Xile.

Contacto: oriol.nello(at)uab.cat
Web: http://oriolnello.blogspot.com.es/[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][/vc_accordion][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_column_text el_position=»first»]

Barrios e Innovación BÁSICOS

[/vc_column_text][vc_column_text el_class=»fonsgris»]Coordinación:

  • Ismael Blanco (Depart. Ciència Política / IGOP-UAB),
  • Helena Cruz (IGOP-UAB)

Contacto: igop(at)uab.cat

Web: http://barrisinnovacio.net/[/vc_column_text][vc_raw_html] JTNDaHIlMjAlMkYlM0U= [/vc_raw_html][vc_widget_sidebar title=»Últimas notícias» sidebar_id=»cs-22″ el_position=»last»][/vc_column][/vc_row]